четверг, 30 апреля 2020 г.

Основи макіяжу. Група №30. Урок №20.

Тема:  Стилі і образи у макіяжі. Декоративні доповнення. Боді–арт, фейс–арт.

Стилі й образи.
Спортивного стилю, як правило, дотримується компанійська і самостійна дівчина. Вона енергійна, товариська, веде активний спосіб життя, все встигає. Цінує здорове харчування, чисте повітря і, звичайно, спорт. Вона завжди підтягнута, розкута і демократична. Любить прості стрижки, частіше короткі. Колір волосся зазвичай природний, але можливі і модні нюанси. Спортивна особа не шанує декоративну косметику, для неї головне - здоровий колір обличчя і хороший стан шкіри.



Представниця екстравагантного стилю - сексапільна, що провокує і незалежна. Відчайдушна спокусниця горда собою і своєю фігурою, що не втомлюється демонструвати. Вона вражає темпераментом, відвертістю, прагне привернути увагу до власної персони всім - манерою говорити, рухатися і одягатися. Вважає за необхідне доглядати за тілом, стежить за харчуванням, захоплюється косметичними процедурами. Яскрава дівчина приділяє велику увагу зачісці і кольором волосся - вони обов'язково повинні бути модними. Основна деталь макіяжу - кольорові і блискучі пухкі губи. Гардероб - великий, наряди не можна назвати скромними. Всі вони підкреслюють бюст, тому припускають виразне декольте.
Романтична дівчина - чарівна, чуттєва, жіночна, емоційна й мінлива. Вона хоче любити і бути коханою. Фігура романтичної особи нагадує скрипку: вона готова мучити себе будь-якими вправами і дієтами, аби відповідати чоловічому поданням про ідеальних формах. Їй подобаються вільно хвилясті довге волосся. Макіяж - легкий, прозорий, з акцентом на очі. Одяг підкреслює достоїнства фігури, роблячи її спокусливою. Прихильниця романтичного стилю воліє мережива, волани і шнурівку. На ній елегантно виглядають блузки зі спущеним плечем і жакети з піднятим коміром. Кольори - м'які і ніжні.
Класичний стиль обирає дівчина, впевнена в собі, завжди дисциплінована, часто спортивна, безсумнівно - амбітна і практична. Вона прагне до досконалості, тому щаслива в професійному та особистому житті. У будь-якій ситуації, тактовна і коректна, доглянута і елегантна, завжди справляє враження цілісного і респектабельного людини. Як правило, «класична» особа носить зачіску, що дозволяє вибирати кілька варіантів укладання (наприклад, «каре») і підтримує модний, наближений до натурального колір волосся. Її макіяж спокійний, нейтральний, але ретельно продуманий.
Прихильниця традиційного стилю скромна, консервативна, стежить за фігурою, але не «схиблена» на ній. Віддає перевагу практичну стрижку, яка потребує особливого догляду і натуральний колір волосся. Макіяж зазвичай відсутня або зводиться до контуру навколо очей і блиску для губ. Основна перевага її гардеробу - тільки найнеобхідніші речі на всі випадки життя.

Декоративні доповнення.
Стрази - це досить універсальний декоративний елемент для макіяжу, вони можуть виглядати креативно у випадку з нюдом і досить гламурно, якщо ви зробили Смоукі-айз.  Не варто використовувати стрази тоді, коли у вас немає достатньої кількості часу на макіяж, або ж ви не впевнені в ньому в цілому: стрази мають властивість підкреслювати всі недоліки і нерівності.  Але варто мати на увазі, що стрази - це той елемент, який найкраще годиться для креативних макіяжів.

 Стрази потрібно захоплювати пінцетом, клеїти їх можна за допомогою спеціального засобу, а можна - за допомогою звичайного клею для вій.  Особливо ефектно стрази виглядають в куточках очей.  З моменту нанесення клею на страз і до безпосереднього приклеювання, має пройти близько п'ятнадцяти-тридцяти секунд, інакше він просто не втримається на обличчі.  Зняти стрази з особи можна за допомогою стандартного двухфазного кошти для зняття макіяжу.

 Стрази прекрасно підходять для:
 - Креативних макіяжів;
 - Вечірніх неформальних макіяжів;
 - Неформальних макіяжів у всіх їх проявах;
 - Коктейльних макіяжів - якщо використовувати стрази в міру.
 Головне - відразу ж придумати певну схему приклеювання страз.  Наприклад, на вилиці, зобразивши щось на зразок відблиску хайлайтера, під брову або над бровою, в куточках очей.  Тоді ваш макіяж буде виглядати продумано.  Важливо, щоб стрази на обличчі підтримувалися в плані сполучуваності будь-якими металевими елементами на обличчі - наприклад тінями такого відтінку.

Для створення креативного або подіумного образу досить широко використовуються вії-пір`я.

Такі вії випускаються на стрічковій основі і приклеюються до повіка спеціальним клеєм для штучних вій.

Майже не один яскравий образ не обходиться без використання глітерів або фольги.

Оскільки ці декоративні включення дуже ефектні і прості у використанні.

Боді–арт, фейс–арт.
Боді-арт - є однією з форм авангардного мистецтва, де головним об’єктом творчості становиться тіло людини.


Художник боді-арту створює живу скульптуру з елементами живопису або графіки на поверхні, розміщує її в певному декоративному пространстві (інтер’єрі), використовуючи його як малу архітектурну форму. В поєднанні з музикою, пластикою руху, акторскою грою та іншими видами мистецтва витвір боді-арту точно передаєглядачу творчий задум автора.


Боді-арт роботи художників-візажистів демонструються на спеціалізованих виставках перукарів, візажистів та косметологів:
- Міжнародні виставки InterCHARM  та InterCHARM professional - проходять щорічно восени та навесні в Україні, країнах СНГ та Восточної Європи;
-  Beauty International Dusseldorf  - проходить щорічно в березні в Дюсельдорфі (Німетчина);
-  Beyond Beauty - проходить щорічно у вереснів Парижі (Франція);
-  Imats  - проходить протягом року в шісти великих містах світу (Ванкувер, Торонто, Сидней, Лос-Анжелес, Нью-Йорк, Лондон).

Пропоную переглянути демонстрацію робіт боді-арту з Фестивалю краси "Невские берега".

Витвори боді-арту широко використовуються в рекламному бізнесі для створення яскравих образів, а також під час свят і театралізованих шоу чи вистав.
Оснаннім часом боді-арт знайшов свою нішу у салонному макіяжі і користується попитом при створенні образу для особливих подій.



Виконання такого боді-арту умовно назавиється "салонним", оскільки виконюється переважно на виїзді. Ідію такого макіяжу обирає клієнт.
Фейс-арт - художній роспис обличчя. Фейс-арт може виконуватись як разом із боді-артом, так і незалежно від нього.
За технікою виконання фейс-арту розрізняють наступні напрямки:
- аквагрим - креативний роспис на обличчі спеціальними фарбами;
- аеромакіяж - креативний роспис на обличчі, який виконується аерографом;
- біомакіяж (тимчасові татуювання) - креативний малюнок або помальовування окремих деталей обличчя хною чи спеціальним фломастером для тимчасових тату;
- фантазійний макіяж - яскравий та екзотичний макіяж з елементами розпису на обличчі, що виконується засобами декоративної косметики.


Фейс-арт поділяють за основими темами:
- різноманітні представники фауни (маски, що імітують тварин чи птахів, дрібні малюнки комах тощо);
- анімаційні мотиви (японська Манга та аніме в макіяжі);
- стиль "фентазі" (теми космоса, прибульців, різні жахи);
- стиль-емітація, наслідуючий один з живописних стилів;
- квіти та рослини;
- візерунки.







Існує кілька основних схем розташування фейс-арта:
- маска;
- напівмаска;
- живописні плями;
- арт-макіяж очей;
- арт-макіяж губ.








За призначенням фейс-арт розрізняють:
- для дітей;
- для тематичних вечірок;
- для фото-, відеозйомки, виставки, конкурса;
- для шоу, театральної програми.

Домашнє завдання:
Визначити заходи безпеки для виконання боді-арту та фейс-арту.

Завдання надіслати на поштову скриньку vilitinka@gmail.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий