пятница, 13 марта 2020 г.

Візажна справа. Група №10. Урок №81.

Тема: Основні прийоми виконання чоловічого та дитячого макіяжу.
Чоловічий макіяж.

Макіяж традиційно асоціюється з жінками, робиться найчастіше жінками і для жінок.  Але насправді, чоловічий макіяж - досить популярне явище, особливо тоді, коли мова йде про макіяж для фотосесій, макіяж для публічних чоловіків, для яких зовнішність має велике значення, тематичний макіяж для Хеллоуїна або інших свят, а також рок-макіяжі для музикантів відповідних музичних напрямків.  Сьогодні ми з вами розглянемо в чому полягають ключові особливості чоловічого макіяжу.

Найважливіше в чоловічому макіяжі - він повинен бути непомітним!

Мета чоловічого макіяжу - приховати недоліки шкіри обличчя мінімально використовуючи засоби декоративної косметики та застосовуючи прийоми макіяжу.
Дитячий макіяж.
Макіяж для жінок і підлітків – цілком природне і прийнятне явище. Це ознака доглянутості, спосіб самовираження. Такий мейк-ап не викликає бурю емоцій і засуджень. Макіяж для дівчаток – тема особлива, одна з найбільш обговорюваних і суперечливих.
Що таке дитячий make up?
Щоб зрозуміти, що таке дитячий макіяж, потрібно врахувати його відмінність від дорослого та підліткового. Це не привід здаватися старше і бути схожою на маму, старшу сестру, свого кумира з екрану телевізора, як помилково вважають багато людей. Насправді, це разовий прийом, який необхідний для конкретного випадку.

Дитячий макіяж – спосіб подати себе з кращого боку. Він не застосується в звичайному житті, так як це недоречно: дівчинка прекрасна від природи і псувати природну красу дитини неприпустимо. Такий мейк-ап виручає в особливих випадках, він додає в образ яскравість і унікальність. 
Однією з особливостей, які не дозволяють рано наносити макіяж, є будова шкіри: у дітей вона тонше, тому менш захищена і має підвищену проникненість. Для дитячого макіяжу застосовується гіпоалергенна косметика на водній і натуральній основі з легким і щадним впливом. Вона докорінно відрізняється від інших аналогів, так як розробляється з урахуванням підвищеної схильності ніжної шкіри дітей до травмування.
Основні прийоми виконання чоловічого та дитячого макіяжу.
Привиконанні чоловічого макіяжу потрібно:
- Вирівняти колір обличчя, зробити обличчя більш фактурним і рельєфним використовуючи коректори натуральних відтінків, скорегувати наявні недоліки шкіри, зробити брови і / або бороду більш виразними, - все це можливо  зробити за допомогою макіяжу. Чоловічий макіяж для фотосесії передбачає, зазвичай, нанесення тонального засобу з натуральним фінішем - не надто матовим і не дуже сяючим. Наносити найкраще пензлем-дуофіброй або вологим спонжем, останній варіант дасть найбільш тонке і красиве покриття. Далі обличчя необхідно припудрити прозорою пудрою, щоб закріпити тон. При необхідності можна скорегувати зону навколо очей за допомогою тонкого консілера, консилер ми також фіксуємо пудрою. Це повинно бути зроблено найбільш делікатно і натурально. Скуловую корекцію ми робимо дещо  за іншою схемою, що відрізняється від жіночої. По-перше, варто вибирати більш сірі скульптори, по-друге ми як би продовжуємо лінію корекції, доводячи її практично до куточків рота, а не зупиняючись, як в "жіночому" випадку тільки під вилиці. Все інше по "жіночій" схемою - опрацьовуємо бічні поверхні чола, бічні поверхні носа, проходимся по контурах ообличчя.
Макіяж дитячий відрізняється від дорослого:
- не потрібно наносити тон у кілька шарів;
- використовується косметика на натуральній, водній основі;
- замість вугільної туші застосовується коричнева або прозора;
- неприйнятно використання підводки для очей;
- для виділення брів використовується гель або олівець світло-коричневого кольору.
Головним принципом дитячого макіяжу є природність. Варто виключити вульгарні і викликають тони. Адже дитяча шкіра сама по собі свіжа й рум’яна, немає необхідності накладати шари кремів.
Домашнє завдання:
Скласти 10 тестовх питань до теми.
Підготувати повідомлення про тренди у чоловічому та дитячому макіяжах.
Завдання надіслати на поштову скриньку vilitinka@gmail.com


Комментариев нет:

Отправить комментарий