пятница, 20 марта 2020 г.

Технологія виготовлення одягу. Група №11. Урок №7.

Тема: Опис зовнішнього вигляду спідниці.

Моделі спідниць. Спідниці відносять до поясних. Їх виготовляють у комплекті з жилетом,  жакетом чи як самостійний вид одягу.
По  силуету спідниці підрозділяють на прямі і конічні.
Прямі спідниці  можуть бути виконані зі шліцами різних видів, рельєфами, із застроченою (або) запрасованою  складкою чи з групою складок і т.д.
Конічні спідниці (кльошові) бувають:  кльош (середній і великий),  "сонце",  "напівсонце",  "дзвін" (малий і великий) і т.д.
По кількості з‘єдувальних швів спідниці поділяються на безшовні ("сонце", спідниці з запахом), одношовні, двошовні, четирьохшовні, восьмишовні і багатошовні.
Оздобленням  спідниць можуть бути рельєфи, планки, кокетки, підрізи,                                   аплікації, вишивка, кишені т.д.
Застібки в спідницях можуть бути у вигляді застібки-блискавки, ґудзиків  і петель, гачків і кнопок. Застібка може бути  розміщена позаду і попереду, у лівому бічному шві спідниці і т.д.
Верхній зріз у спідницях обробляють поясом, корсажною стрічкою, еластичною тасьмою.
Нижній зріз у спідницях обробляють  швом упідгин з відкритим чи закритим зрізом,  тасьмою, обкантувальним швом.
                                                     
       


     
Опис зовнішнього вигляду моделей.  На мал. а зображена спідниця, злегка розширена до низу, на задньому  полотнищі внизу середнього шва виконана шліца (модель 1). На передньому і задніх полотнищах по дві  віточки від лінії талії. Застібка-блискавка - у лівому бічному шві. Верхній зріз спідниці оброблений суцільнокроєним поясом.
На мал. б зображена спідниця широка, пряма, одношовна, зі зборками  на лінії талії (модель 2). Застібка-блискавка виконана в середньому шві заднього полотнища. Верхній зріз оброблений пришивним поясом. Низ оброблений швом упідгин.

Завдання:
Замалювати у зошиті технічний малюнок спідниці та скласт до нього опис зовнішнього вигляду.
А

Б

Домашнє завдання:
Виконати замальовки спідниць (3шт), скласти до них опис зовнішнього винляду.

Завдання надіслати на поштову скриньку vilitinka@gmail.com


Комментариев нет:

Отправить комментарий