понедельник, 16 марта 2020 г.

Візажна справа. Група №10. Урок №84.

Тема: Основні прийоми виконання макіяжу для фото-, теле- і відеозйомок.
Завдання:
Опрацювавши матеріал уроку, записати етапи виконання макіяжу для фото-, теле- і відеозйомок.
В об'єктиві фотоапарата багато що бачиться не так, як у житті, тому макіяж для фотозйомки має ряд відмінностей від повсякденного макіяжу. Насамперед варто враховувати, що камера "з'їдає" колір і робить всі недоліки більш помітними. Саме тому макіяж для фотозйомки повинен бути більш яскравим і щільним.

Макіяж для фото- і відеозйомок сьогодні – це не просто штрих образу. По своїй значущості він зіставимо з весільним макіяжем, коли навіть дрібна недосконалість неприпустима. Він допомагає впоратися зі створенням потрібного настрою і сприяє ідеальному проведенню зйомки.



Макіяж залежить від обраної теми зйомки. Він може бути:
• природним (натуральним);
• яскравим;
• незвичайним (фейс-арт);
• креативним.
Кожен вид підпорядковується конкретному випадку. На колірну палітру і інтенсивність нанесення впливає також «сезон» зйомки. Наприклад, м'які і теплі тони вносять в образ тепло, тому вони будуть доречні влітку. Зимова зйомка потребує холодних тонах колірної палітри.
Значення мають також стать і вік:
жіночий – не обмежений у виборі б'юті-артилерії і може бути ніжним, так і креативним;
дитячий – виключає тонни косметики, підкреслює чарівність віку;
чоловічий – припускає мінімальне втручання, робиться акцент на чистій шкірі.
Одним з актуальних правил зйомки (вуличної, студійної) є вибір косметики матовою текстури. Відблиски мейкапу можуть зіпсувати зовнішній вигляд, надавши особі неохайність. У такому разі гарний макіяж на фото зафіксувати не вийде.
Основними правилами макіяжу є:
• обов'язкове використання бази;
• рівний і чистий тон особи;
• відсутність жирного блиску;
• грамотна розстановка акцентів;
• основний акцент – очі;
• відсутність суперництва очей, брів та губ;
• нанесення тону не тільки на обличчя, але і на зону декольте.
Сяючі і мерехтливі продукти, такі як перламутрові тіні, глянцеві помади і блиски для губ з блискітками, краще відкласти в сторону. На фотографіях макіяж з такою косметикою може зіпсувати навіть самий привабливий образ. Це пов'язано з тим, що мерехтливі текстури роблять обличчя візуально більш об'ємним і надають йому небажаний блиск.
Враховуючи, що камера «бачить» всі недоліки на шкірі, тон особи необхідно довести до досконалості. Важливо нанести тональний засіб на всі відкриті ділянки шкіри — вуха, шию, декольте. Шкіра тіла не має контрастувати з особою. Тон шкіри повинен бути ідеальним, позбавленим почервонінь, запалень та дрібних зморшок. Всі ці невеликі недоліки можна легко приховати за допомогою бази під макіяж, матовою тональної основи, коректора і консилера. Якщо пропустити цей етап, то фотоспалах ще більше підкреслить недоліки шкіри.
Однак не варто дуже виділяти вилиці, оскільки на фото обличчя може вийти неприродним або перевантаженим косметикою.
Велика кількість пудри
Друга особливість фотомакияжа полягає в рясному нанесенні пудри. Жирний блиск – проблема яка найчастіше псує знімки. Якщо особа блищить в Т-зоні, то спалах створює блик на шкірі, який буде дуже складно усунути за допомогою ретуші. Тому не рідко самі фотографи просять візажистів періодично припудрювати модель під час всієї зйомки.
Насиченість кольору
Як ми вже сказали, об'єктив фотоапарата «з'їдає» більш як 50% насиченості кольору. Саме тому фотомакіяж повинен бути набагато інтенсивніше звичайного вечірнього макіяжу. Врахуйте, що ніжний нюдовый мейкап – не найкраща ідея для зйомики. На фото або відео він виглядатиме занадто блідим і невиразним, а образ із-за цього здається незавершеним. Краще віддавати перевагу яскравим і темним відтінкам тіней і помад, щоб виграшно підкреслити риси обличчя.

Підготовка шкіри
Перш ніж наносити на обличчя макіяж, потрібно підготувати шкіру. Адже макіяж буде настільки добрий, наскільки це дозволить шкіра. Тому напередодні фотозйомки подбайте про те, щоб шкіра була особливо чистою та зволоженою. 
За день до фотосесії також не завадить зробити лікувальні примочки для очей, щоб позбутися від мішків і темних кіл, а також від втоми.
В день зйомки безпосередньо перед нанесенням макіяжу потрібно ввиконати демакіяж і нанести зволожуючий крем або спеціальну базу під макіяж. 

Корекція дрібних недоліків шкіри.
Далі переходимо до вирівнювання тону обличчя і маскування дрібних дефектів. Оскільки фотокамери «бачать» набагато більше дрібних недоліків на шкірі, ніж людське око, необхідно добре затонувати шкіру обличчя. Різного роду цятки, почервоніння, висипання ретельно маскують кольоровими коректорами, а якщо таких під рукою немає, то тональною основою щільної структури.

Тонування шкіри.
Вибір відтінку тональної основи безпосередньо залежить від кольору шкіри обличчя. Потрібно використовувати такий тон, який буде максимально близький до природного кольору шкіри. Не забувайте, що колір обличчя і шиї не повинні контрастувати. Для фотосесії колір обличчя бажано зробити на тон або півтону темнішим, оскільки яскраве світло спалахів візуально зробить його світлішим. Щоб отримати ідеально рівну та чисту шкіру обличчя на фотографії, потрібно нанести щільний шар тону. Причому тональний крем наноситься на все обличчя, а також на шию і, якщо потрібно, на зону декольте.
Що стосується області навколо очей, то тут теж тон необхідний, просто шар повинен бути тоншим, інакше ми підкреслимо дрібні мімічні зморшки в цій галузі.

Жирна корекція.
Щоб надати обличчю об'ємність і фактурність, запасіться трьома відтінками тональної основи, за допомогою яких ми будемо «малювати обсяг» - в одних місцях освітлювати шкіру, а в інших - затемнювати. Але наносити тональні засоби слід акуратно, щоб не було плям і щоб не був помітний перехід від світлих відтінків до темніших.
Перший тон повинен точно збігатися з кольором шкіри. Другий колір повинен бути на один тон світлішим попереднього, тому що його роль - освітлення. Наносити його потрібно на опуклі області обличчя (лоб, ніс, підборіддя, область під очима), щоб надати обличчю об'ємність та деяке «світіння». Третій колір повинен бути на тон темнішим від першого. Він створює контури. Наноситься по контуру обличчя для візуального затемнення: уздовж лінії росту волосся, на кути нижньої щелепи, на вилиці.

Нанесення пудри.
Оскільки жирний блиск є найбільшою проблемою шкіри, яка дуже помітна на фотографіях, то тональні засоби необхідно вибирати тільки матові.
Щоб закріпити нанесення тону, згладити переходи та надати шкірі матовість і бархатистість, на завершення макіяжу візьміть великий м'який пензлик і нанесіть на обличчя тонкий шар розсипчастої пудри.

Очі.
При перегляді фотографій перше, на що звертають увагу - це очі. Тому перед фотосесією необхідно зробити їх якомога виразнішими. Колір і насиченість підбирається в залежності від стилю фотосесії, але в будь-якому випадку нафарбувати їх треба так, щоб через фотографію відчувалася їхня глибина і магнетизм ...Щоб тіні краще трималися і не скочувалися перед їх нанесенням на верхні повіки потрібно накласти тонкий шар спеціального крему-основи (база під тіні) і злегка припудрити. Для фотосесії не слід використовувати перламутрові тіні, стрази та блискітки, оскільки вони будуть відсвічувати і на знімках перетворяться на білі плями. Краще віддати перевагу матовим тіням кількох відтінків.
Для фотомакіяжу небажані занадто світлі, а також червоні і блідо-рожеві відтінки, вони будуть робити очі бляклими і хворобливими. Ідеальна гамма для макіяжу очей - від бежевого, золотистого, до коричневого, шоколадного і навіть чорного. Можна поекспериментувати з вкрапленням фіалкового кольору, а також з оливковими і темно-сірими оксамитовими тінями.
Макіяж очей слід виконуват з урахуванням їх розрізу і форми. Корекція очей зводиться до отримання в результаті красивої мигдалеподібної форми.
У класичному варіанті потрібно висвітлити внутрішній куточок ока і під бровою, щоб зробити погляд відкритим; на всю повіку нанести середній тон тіней і, нарешті, найтемнішим відтінком затемнити зовнішній куточок і складочку між рухомими і нерухомими повіками.
На нижній повіці теж повинен бути невеликий штрих у тон з верхньою повікою. Якщо не пропрацювати нижню повіку, то на фотографіях форма очей буде спотвореною.
Для зйомки їх необхідно ретельно нафарбувати, зробити максимально об'ємними і довгими. В ідеалі - наклеїти накладні. Тоді очі будуть яскравими і виразними.

Брови
Брови «створюють» вираз обличчя. Гарна лінія брів надає обличчю виразності та особливого шарму, а недоглянуті безформні брови можуть зіпсувати навіть саме миловиде личко. 
У процесі макіяжу зробити форму брови можна за допомогою спеціальної щіточки та олівця, відтінок якого повинен гармоніювати з кольором волосся. 

Губи
Роблячи макіяж для зйомки, потрібно обвести контур олівцем для губ. Без нього практично нереально рівно нанести помаду, а кривий рот не додасть фотографіям краси. Використання звичайного світлого блиску без контурного олівця зробить губи на фотографіях розмитими і безформними, особливо якщо своя природна форма губ не дуже чітка. А при нанесенні яскравої помади контури губ взагалі повинні бути ідеально рівними.
Тон помади підбирається в залежності від віку моделі, а також стилю фотосесії. Якщо у моделі світла шкіра, то варто підібрати помаду трохи темніше натурального кольору. Якщо ж у моделі навпаки - темна шкіра, то добре буде виглядати світліша помада.
Якщо для фотозйомки обрано яскраве вбрання (червоне, наприклад), то помаду краще вибрати або в тій же кольоровій гамі, що й сукня, але менш яскраву, або в нейтральній палітрі відтінків.
Взагалі, якщо для фотосесії не передбачений якийсь екстравагантний образ, то краще утриматися від екстремально-яскравих кольорів. Губи не повинні бути надто помітними і виділятися. 

Рум'яна
Їх відсутність зробить макіяж неповним, а обличчя на фотографіях буде виглядати плоским. Рум'яни допомагають надати обличчю свіжість, підкреслюють красу природних ліній, а крім того за допомогою рум'яни можна провести невелику корекцію форми обличчя: зменшити щоки, виділити вилиці, візуально зробити широке обличчя вужчим, а великий ніс більш витонченим.
Колірна гамма рум'ян залежить від стилю й обраної тематики фотосесії. Якщо макіяж у холодних тонах - то і рум'яни бажано вибирати з холодної палітри: ніжно-рожеві, холодно-коричневі або кольору фуксії. Для макіяжу в теплих тонах цікавими будуть персикові, коралові і тепле-коричневі відтінки рум'ян.
Якщо зйомки проводяться у студії, то рум'яни потрібно зробити більш насиченими, оскільки яскраве світло фотоспалахів з'їсть половину фарб на обличчі.

Якщо підвести підсумок всього вищесказаного - то на обличчі повинно бути багато косметики, але все повинно виглядати акуратно та ненав'язливо. Оксамитова шкіра, рівний колір обличчя, красиві скули, шикарні вії, виразні очі і чуттєві губи. Для фотосесії щільність і насиченість макіяжу просто необхідна. Студійне світло наполовину зменшить насиченість реального макіяжу, так що на фотографіях модель буде виглядати більш ніжно та природно.
Домашнє завдання:
Визначити можливі похибки макіяжу до кожного з етапів.
Вказати, які, на вашу думку прийоми і техніки макіяжу очей будуть не доцільними при виконанні макіяжу для зйомки? Чому?


Завдання надіслати на поштову скриньку vilitinka@gmail.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий