понедельник, 16 марта 2020 г.

Візажна справа. Група №10. Урок №83.

Тема: Загальна характеристика макіяжу для фото-, теле- і відео зйомок.
Перш ніж продумувати макіяж, необхідно визначитися з концепцією зйомки. Місце проведення та ідея фотосесії внесуть свої корективи створення макіяжу.
Студійна зйомка.

Студійна портретна зйомка передбачає жорстке штучне світло і використання спалаху. Під таким світлом фарби зазвичай губляться і стають блідіше, тому макіяж повинен бути яскравим і насиченим. Тональний засіб необхідно вибирати щільної консистенції і тільки з матовим фінішем, інакше жирний блиск зіпсує кадри. Для фотомакияжа очей краще всього використовувати матові тіні. Перламутрові тіні можуть давати непотрібний блик на фото. Крім того, важливо підвести верхню повіку чорною підводкою. Тонка стрілка візуально збільшить очі і створить враження густоти вій.
Незважаючи на те, що для фотомакияжа потрібно багато б'юті-засоби, результат повинен виглядати акуратно і гармонійно. Декоративну косметику для зйомки в студії краще використовувати з позначкою HD — це продукти, які при щільному покритті забезпечують шкірі максимально природний вигляд.



Вулична зйомка.

Денне природне світло — м'якше штучного. Це означає, що і макіяж для вуличної зйомки повинен бути м'якше. Акуратні розтушовування, плавні переходи, м'які лінії, натуральні відтінки – головні складові вдалого образу. Враховуйте, що при природному світлі насиченість кольорів збережеться або навіть посилиться на фотографії. Тому, якщо ви плануєте фотографуватися на природі або в місті при денному світлі, немає необхідності в ультра-насичений макіяж.
Більше того, необхідно обов'язково враховувати пору року, що допоможе вам визначитися з колірною гамою. Якщо фотосесія проводиться взимку, у макіяжі слід віддати перевагу холодним відтінкам, які при зимовому світлі будуть виглядати природно і гармонійно. У свою чергу для літньої зйомки більше підійдуть теплі відтінки, які додадуть обличчю свіжий і відпочилий вигляд. Також влітку у вас є можливість скористатися бронзером, щоб створити ефект легкого загару.
Тематична зйомка.



Якщо ви задумали щось креативне і творче, а також визначили стиль і концепцію зйомки, ваш образ повинен повністю відповідати їй. У разі тематичної фотосесії, макіяж повинен підбиратися під вбрання, місце, освітлення і загальну ідею. Якщо, наприклад, вас чекає фотозйомка в старовинній садибі з готичною атмосферою, безумовно, у макіяжі повинні домінувати темні тони. У цьому випадку буде доречно скористатися винної помадою і димчастими тінями, а тон шкіри зробити максимально світлим.
Якщо ж ви вибрали фотосесію в стилі 20-х з ноткою витонченої жіночності та фемінізму, вам варто надихнутися образами Коко Шанель. Крім сукні з відкритою спиною, хутряний горжетки і довгих ниток перлів, для створення повноцінного цибулі вам знадобиться певна косметика. Світла пудра, виділяються вилиці, тонкі брови, довгі вії, стрілки і яскраві губи – основні риси макіяжу в стилі ретро.
Ну а якщо ваша мета – створити казковий образ справжньої принцеси, використовуйте ягідні відтінки помад, рум'яна, пастельні тіні, накладні вії, хайлайтер і легку напівматову тональну основу.
Домашнє завдання: 
Дати відповідь на запитання:
- Чи впливає вид зьйомки на сприйняння кольоротипу зовнішності клієнта? Аргументувати свою відповідь.
- Яка кольорова гама пасуватиме кольоротипу "Зима" при відеозйомці на природі влітку? Аргументувати свою відповідь.

Завдання надіслати на поштову скриньку vilitinka@gmail.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий