вторник, 17 марта 2020 г.

Візажна справа. Група №10. Урок №86.

Тема: Загальна характеристика конкурсного, креативного, подіумного макіяжу.

Подіумний макіяж.
Модна індустрія - це цілий загадковий світ. Представники безлічі творчих професій, такі, як фотографи, візажисти, модельєри, перукарі, стилісти, дизайнери, - це фахівці, які створюють шедеври у своїй роботі.

Макіяж в стилі Fashion - важлива складова світу високої моди. Подіумний make-up необхідний при створенні образу колекції, часто він виходить за рамки звичного, він незвичайний, футуристичен, відображає модні тенденції як сучасні, так і майбутні.
Спочатку метою макіяжу було не відволікати глядача від дизайнерської колекції під час показу. Моделі і їх особи служили фоном, білим аркушем, основну увагу припадало на вбрання та аксесуари.



Вперше ці неписані правила порушив англійська кутюр'є Джон Гальяно. На показах його авторської колекції всі побачили, як подіумний make-up може бути важливим елементом барвистого шоу, частиною образу, який працює на дизайнерську ідею.
На модних показах моделі зобов'язані виглядати ідеально. Головний спосіб приховати всі похибки шкіри обличчя, зробивши дівчину бездоганною - це професійний make-up. Візажист працює з кожною моделлю дуже короткий проміжок часу, відведений йому під час показу. Організатори всі розраховують по хвилинах, деякі моделі змінюють наряди по кілька разів протягом всього шоу.
Тому подіумний макіяж дуже практичний і стійкий до високих температур, механічних впливів. Адже робота моделей - це багатогодинні демонстрації, численні переодягання, на них спрямовані яскраве світло, сотні спалахів.
У той же час він зобов'язаний бути яскравим, щоб його побачили глядачі крайніх рядів, фотографи.

Макіяж для подіуму виконується в техніці сценічного гриму. У створенні образу професіонали-візажисти зобов'язані враховувати закони фотографії, ефекти оптики, так як призначений такий макіяж для сцени, фотосесій та відеозйомок.

Креативний макіяж.
Креативний макіяж - це вид мейк-апу, який абсолютно неприйнятний для повсякденного нанесення. Він призначений виключно для особливих, урочистих випадків: тематичних костюмованих вечірок, карнавалів, різних свят. Також креативний макіяж роблять спеціально для оригінальної фотосесії.

Перш за все, рекомендується детально продумати образ і створити його на папері, причому не схематично, а більш натурально, використовуючи кольору, наближеними до тих, які передбачається наносити на обличчя.
Також креативний макіяж може виконуватись для демонстрації перспективних тренів в макіяжі.

Конкурсний макіяж.

 Конкурсний макіяж - це створення цілісного образу в тенденціях сучасної моди, простіше кажучи - ваше бачення макіяжу по модним трендам у дизайні одягу, зачісок, аксесуарів і т.п.

Час виконання роботи 40 хв. + 5 хв. на поправку зачіски, аксесуарів, прибирання робочого місця і залишення майстром змагальної майданчика. Єдиний тимчасової регламент діє на всіх етапах відбіркових і фінальних змагань.


Конкурсний макіяж відрізняється від салонного складністю дизайну і ретельною обробкою всіх деталей особи (очі, брови, губи). Елементи дизайну повинні розташовуватися в «очковій зоні». Заборонено виконання цілісних малюнків. Вітається творчий підхід до дизайну ліній, світлотіней, колірного рішення, підбору текстур матеріалів декоративної косметики, використання нових матеріалів і прикрас. Особлива увага приділяється дизайну вій, як об'ємному, динамічному елементу в оформленні очей. Але, варто відзначити, що поверхня наклеюються прикрас не повинна перевищувати 30% від загального обсягу роботи.
Категорично не вітається повторення колишніх конкурсних робіт, за винятком випадків їх творчої переробки в кращу сторону з поправкою на поточні модні тенденції.
Особливу увагу судді будуть приділяти техніці виконання макіяжу (чистота кольорів і колірних переходів, симетричність, якість растушевок), дотримання санітарних і гігієнічних вимог до інструментів і прийомам роботи, якості використовуваних матеріалів.

Домашнє завдання: 
Визначити вимоги до кожного з видів макіяжу.

Завдання надіслати на поштову скриньку vilitinka@gmail.com


Комментариев нет:

Отправить комментарий